VOLEM INFORMAR SOBRE QUINES MESURES DE SEGURETAT CAL PRENDRE DAVANT D’UN CIBERATAC MUNDIAL

Què ha passat?

Es parla de més de 57.000 ordinadors infectats en 74 països del món, un ciberatac a escala mundial. Empreses espanyoles com Telefónica estan afectades. Es tracta d’un codi maliciós anomenat WannaCry, de la variant dels ransomwares (virus que segresten), i es transmet via correu electrònic.  Arriba disfressat com a correu d’una empresa coneguda, com podria ser un banc, fent que la persona que el rep es descarregui un arxiu adjunt. Si això passa, les dades de l’ordinador on es descarrega i la xarxa on està connectat, queden xifrades, és a dir, no es poden fer servir. Ho fa mitjançant el codi maliciós que conté i aprofitant vulnerabilitats del sistema operatiu. Per a poder tornar a desxifrar els arxius, es demana un rescat.

Aquest atac, ha sigut notícia ja que ha afectat a grans empreses. Però no és l’únic, cada vegada hi ha més usuaris que pateixen conseqüències greus per virus com aquests.

wannacry_05_1024x774

Ransomware WannaCry

Quines mesures cal prendre?

1. Sistema Operatiu actualitzat

S’ha comprovat que el WannaCry es servia de debilitats dels sistemes operatius Windows per a poder xifrar les dades. Microsoft ja va fer una actualització al març, que ho corregia. Per tant, els ordinadors que no estaven actualitzats, han sigut vulnerables.

Cal revisar periòdicament que els sistemes operatius dels nostres ordinadors estiguin degudament actualitzats.

actualizació

2. Antivirus

Un antivirus, que tingui una bona base de dades, instal·lat a l’ordinador, és fonamental. A Informàtica i Més, la nostra experiència ens diu que hi ha antivirus més efectius que d’altres i recomanem marques com Norton o Kaspersky.

kaspersky

3. Ull amb els correus i les descàrregues

Cal vigilar amb els correus electrònics que rebem: mirar que el remitent sigui de confiança i abans de descarregar res, informar-nos. Tot i això, és difícil no caure al parany, ja que els correus que contenen aquests virus imiten molt bé a empreses importants.

email-phishing-bbva-septiembre-09

Xerrada sobre seguretat informàtica impartida el 6 de maig a les nostres dependències

4. Còpies de seguretat

I finalment, però el més important, tenir les dades (fotografies, documents…) copiades en un dispositiu extern o servei Cloud segur. Insistirem en què és la única manera de protegir-nos d’atacs com aquests, ja que a vegades les altres mesures poden fallar, com ja s’ha pogut comprovar.

cloud1

Com us podem ajudar?

Precisament, dissabte 6 de maig a Informàtica i Més vam fer una xerrada de seguretat informàtica per als nostres clients; informant de tots aquests temes.
IMG_1028 (1) Xerrada sobre seguretat informàtica impartida el 6 de maig a Informàtica i Més[/caption]

Us podem ajudar a protegir el vostre equip o la vostra xarxa, contem amb un equip d’especialistes i mesures de seguretat de primera marca.

Si voleu informació sobre els cursos i tallers que fem, cliqueu aquí