Mr. Robot, 5 consells útils per a la vida diària

Esperem que us agradin les sèries, perquè avui tenim un tema molt interessant per als fànatics de MR. ROBOT, una sèrie americana de dues temporades creada per Sam Esmail, la qual ens pot ser molt útil per al dia a dia.

De què va?

El protagonista, Elliot Alderson (representat per Rami Malek) és un enginyer i hacker, el qual pateix un trastorn d’ansietat social i depressió clínica, es reclutat per un insurreccional anarquista conegut com Mr. Robot (Christian Slater), per formar part d’un grup de “hacktivistes”.

Us preguntareu què en podem treure d’aquesta sèrie que ens sigui útil per a la vida diària i pels nostres dispositius, a continuació us deixem 5 lliçons de seguretat:

1. Un hacker pot prendre el teu mòbil en segons sense que ho sàpigues:

Els hackers no necessiten robar el teu telèfon físicament per arribar a les teves dades, poden prendre el control del teu dispositiu usant spyware (és un programa espia que recopila informació d’un aparell i la transmet a una entitat externa sense el consentiment i el coneixement del propietari del dispositiu). A la sèrie, un dels personatges instal·la un spyware (Flexispy) en un telèfon en menys temps del que triga la víctima a dutxar-se. Amb aquesta apliació, el haker és capaç de monitoritzar tot el mòbil. Des d’ INFORMÀTICA I MÉS aconsellem no deixar els vostres dispositius a desconeguts, només portar a reparar-los en centres qualificats i tenir un bon antivirus.

hacks-mr-robot-spy-anyones-smartphone-activity.w1456

2.  No acceptis CDs o PenDrives de desconeguts.

Si pel carrer un desconegut treu uns caramels de la butxaca dels seus texans i te’ls ofereix, què faries? No te’ls menjaries! Doncs amb els USBs i els CDs succeeix exactament el mateix. Tot i així, tot i introduint el CD o connectant el PenDrive al teu aparell, encara hauries de clicar dues vegades a l’arxiu que hi ha a dins. A Mr.Robot, els hackers sedueixen a les víctimes amb un arxiu anomenat: Targeta de regal gratuïta iTunes. Molt tentador, oi? Doncs mitjançant aquest arxiu fals, introdueixen un troià d’accés remot (Rat) donant accés a tots els arxius i fins i tot les webcams.

3. Amagar coses a simple vista.

A vegades el millor lloc per amagar coses és a simple vista! Si trobessis un CD del teu grup de musica favorit al terra, no ho pensaries dues vegades. El que sembla un CD normal en realitat conté una capa addicional de dades amagades dins. A la sèrie, Elliot utilitza DeepSound (una aplicació per xifrar les dades dins d’arxius MP3) per introduir programes espia al dispositiu de la víctima i obtenir dades.

CDS

 4. Si no estàs fent servir el Bluetooth, desconecta’l.

Si un hacker descobreix un bluetooth obert connectat al teu dispositiu, ja sigui mòbil, tablet o ordinador, pot connectar el seu propi teclat i insertar-hi ordres malicioses. A més a més, si tens el Bluetooth apagat estalviaràs bateria.

bluetooth

5. Tu ets la teva major vulnerabilitat.

Una persona és capaç de manipular-te per a aconseguir els seus propòsits i objectius mitjançant els teus dispositius. Us presentem algunes senyals d’alerta quan interactueu amb estranys:

– Una trucada telefònica on de bones a primeres ens diuen: primer necessito fer-te unes preguntes de seguretat, no és una bona senyal. Molts serveis usen les mateixes preguntes de seguretat, i les respostes es podrien fer servir per endevinar les nostres contrasenyes.

– Un estrany se’ns acosta amb una història i necessita fer servir el nostre mòbil per fer una trucada molt urgent. És una manera molt fàcil i ràpida d’aconseguir el nostre número i altres dades.

– Intentar no posar contrasenyes simples i evitar publicar a les xarxes socials tota la nostra vida, és a dir: no afegint geo-localitzacions a les nostres fotografies, no mencionar on vivim i on treballem, no publicar quan i on anem de vacances…

Privacy concept: Red Closed Padlock on digital background

Esperem que us hagi agradat aquest article (estem segurs que els fans de Mr.Robot ho hauran disfrutat) i que us sigui útil!