Què és Microsoft Defender for Business?

windows defender
Comparte este artículo

Microsoft Defender for Business és una nova solució de ciberseguretat per a pimes que són susceptibles de rebre atacs informàtics. Si tens una empresa de no més de 300 empleats i t’agradaria que la teva empresa estigués més segura a internet, segueix llegint aquest article, perquè t’explicarem tots els detalls sobre aquesta solució de Microsoft. Anem allà!

Així és Microsoft Defender for Business

De vegades pots tenir el pensament que els ciberatacs només són patits per grans companyies que tenen molta informació. Fins i tot pots pensar que la teva empresa no té informació valuosa per a ciberdelinqüents, però la veritat és que, si és valuosa per a tu, també ho és per a ells, ja que reclamaran un rescat per ella.

Les estadístiques diuen que són tota mena d’empreses les que són atacades, també les pimes amb menys de 300 empleats. De fet, la majoria de les empreses del món són pimes, per la qual cosa són moltíssimes les que reben atacs informàtics. Per això, mai no està de més contractar un servei de seguretat informàtica a canvi de dormir més tranquil i prevenir possibles maldecaps.

Només l’any 2021 hi va haver un increment d’atacs informàtics del 300%. A més, com que són empreses petites i mitjanes, més de la meitat de les pimes no tenen contractada una persona encarregada de la ciberseguretat. Per rematar, 1 pimes sobre 4 han experimentat una bretxa de seguretat en l’últim any.

Després que Microsoft fes una enquesta a 150 pimes dels Estats Units amb aquests resultats tan sorprenents, va decidir crear Microsoft Defender for Business, perquè tots els negocis, per petits que siguin, tinguin l’oportunitat d’estar protegits davant d’aquests atacs.

Sobretot, Microsoft Defender for Business és una solució antimalware per a Windows, Mac, Android i iOs. Això no obstant, el que fa que sigui una eina tan summament completa és que també inclou aquestes funcionalitats.

 • Antivirus i antimalware: preparats per als atacs de nova generació que encara s’estan desenvolupant.
 • Gestió de vulnerabilitats: per centrar-se en aquestes amenaces més grans i que més danys poden ocasionar al teu negoci.
 • Reduir els punts vulnerables: això és aquests dispositius o aplicacions que fan que el teu negoci sigui més fàcil d’atacar.
 • Detecció i respostes d’endpoints: és a dir, rebràs avisos que un atac ha estat bloquejat.
 • Resolució d’atacs: després d’identificar una alerta, Microsoft Defender for Business pren mesures immediatament per eliminar l’atac.

Com veus, és una eina molt completa que et permetrà tenir els dispositius de la teva empresa fora de perill dels ciberdelinqüents.

Avantatges de Microsoft Defender for Business

A més de les característiques que hem vist a l’apartat anterior, Microsoft Defender for Business té altres avantatges que el diferencien de la seva competència i que val la pena destacar:

 • Investigació i correcció automatitzades: l’eina investiga les alertes per fer front a tota mena d’amenaces.
 • Intel·ligència al poder: aquesta eina utilitza tant la intel·ligència dels experts en seguretat de Microsoft Defender for Business com la intel·ligència artificial de bilions de senyals.
 • Funcionalitat multiplataforma: es pot utilitzar en dispositius que funcionin tant amb Windows com amb Mac, iOs i Android, així que facis servir el que facis servir, és una eina adequada per al teu negoci.
 • Protecció de la xarxa: aquesta eina protegeix els dispositius d’aquelles webs que contenen contingut maliciós que els pot infectar.
 • Fàcil d’usar: tant la instal·lació i la configuració com l’ús és molt senzill i intuïtiu, per la qual cosa no tindràs cap problema en utilitzar-lo fins i tot si és la primera vegada que ho fas.
 • Preus assequibles: per un preu adequat a la mida de la teva empresa la podràs mantenir protegida de ciberatacs, per tant és una inversió molt rendible.
 • Integració amb altres serveis de Microsoft: Intune, ATP d’Azure o Cloud App Security.

Sense cap mena de dubte, la quantitat d’avantatges i característiques que ofereix Microsoft Defender for Business mereix que, almenys, li facis un cop d’ull per comprovar si encaixa amb el teu negoci.

Com funciona Microsoft Defender for Business

Un altre dels avantatges de Microsoft Defender for Business és que el seu funcionament és extremadament senzill. Això sí, és important que no ho confonguis amb l’antivirus de Microsoft. Aquest protegeix un dispositiu de Windows davant de virus, malwares i altres aplicacions no desitjades, mentre que Microsoft Defender for Business, a més d’incloure aquest antivirus, també ofereix altres solucions per a empreses com la gestió de vulnerabilitats, la reducció dels punts vulnerables, la detecció i respostes d’endpoints i resolució d’atacs.

Pel que fa als plans, has de saber que pots fer una prova gratuïta de 30 dies. En cas que no estiguis completament convençut, pots optar per provar-ho gratuïtament i veure si realment encaixa amb el teu negoci. Si encaixa, perfecte, i si no encaixa, no passa res, et dónes de baixa i no has de pagar ni un cèntim.

En el cas que sí que vulguis contractar Microsoft Defender for Business per al teu negoci, la subscripció més bàsica costa tan sols 2,50 euros al mes, encara que pots fer una ullada a la resta per si t’interessen més. Com és lògic, com més funcionalitats necessitis, més alt serà el preu del teu pla. Per descomptat, és una manera molt econòmica de mantenir el teu negoci segur a Internet. A més, ja està inclòs a Microsoft 365 Empresa Premium, per la qual cosa, si tens pensat contractar-ho, mates dos ocells d’un tret.

En definitiva, l’existència de Microsoft Defender for Business és una bona notícia per a les pimes que no tenen pressupost per tenir un empleat intern dedicat a la ciberseguretat, però que sí que estan exposades als atacs informàtics, igual que les empreses més grans. Molts avantatges i la possibilitat de provar-ho gratuïtament durant 30 dies són al·licients prou potents per començar a fer servir aquesta eina. Tu ja fas servir Microsoft Defender for Business? Quina és la teva experiència? Explica’ns als comentaris!

Contáctanos

Servidores, consultoría informática, instalación de redes, mantenimiento informático y mucho más.

Más artículos