Què és Azure?

que es azure
Comparte este artículo

Azure és una plataforma de pagament per ús que, si ets desenvolupador, potser et soni, però, per què serveix exactament? En què consisteix? Si t’interessa aquest tema, para molta atenció a aquest article perquè t’expliquem què és, com funciona, quines són les seves principals funcionalitats i per què és tan avantatjós per a empreses. Continua llegint!

Definició de Microsoft Azure

I si et diem que el 95% de les empreses més riques del món treballen amb Azure? I que inverteixen més d’un bilió a l’any a la ciberseguretat dels seus clients davant de possibles amenaces? Segur que després de llegir aquestes dades heu comprès que no es tracta d’una plataforma qualsevol i us entren moltes més ganes de saber tot el que us ofereix Azure, així que anem allà.

Com hem dit a la introducció, Azure és una plataforma de pagament per ús que pertany a Microsoft. El que fa és englobar serveis complets al núvol públic per tal que desenvolupadors implementin aplicacions i altres recursos usant un gran centre de dades a nivell mundial.

A més, cal destacar que és un núvol públic no perquè qualsevol hi pugui accedir, sinó perquè qualsevol persona amb connexió a internet pot fer ús d’aquest núvol. Òbviament, només si teniu accés a la contrasenya podreu entrar en un portal del núvol. Això implica que podràs fer servir qualsevol dispositiu des de qualsevol lloc del planeta per treballar a Azure.

Com funciona Azure

Ara que ja has entès què és exactament Azure, vegem quin n’és el funcionament. Aquest núvol utilitza les tecnologies que solen utilitzar els desenvolupadors i els professionals de la tecnologia de la informació, com ara sistemes operatius, llenguatges de programació i altres eines, per la qual cosa no tindràs cap problema en aprendre a treballar-hi.

També és important diferenciar entre els dos principals serveis que ofereix Azure. D’una banda, es troben les infraestructures, com ara emmagatzematge, xarxes o màquines virtuals. Pel que fa a aquestes darreres, es poden aprovisionar les màquines virtuals de Windows i Linux.

D’altra banda, l’altre servei són les plataformes, com ara bases de dades d’alta disponibilitat SQL, CMS per a desenvolupament de web o backend per a aplicacions mòbils. Així mateix, les estadístiques d’escalat automàtic integrat faciliten la tasca d’augmentar o reduir l’escalat.

Així mateix, tant infraestructures com plataformes són compatibles amb tot tipus de tecnologies, com Oracle, Linux, php, iOs, My SQL, Android, php, etc, així que facis servir la que facis servir, Azure et servirà. Una altra dada interessant és que tots aquests serveis estan garantits amb una disponibilitat del 99,99% i que, si en algun moment fallen, Microsoft es compromet a indemnitzar la teva empresa pels danys ocasionats.

Finalment, també és important destacar que Azure permet extreure informació de totes les dades, ja que proporciona serveis administrats de SQL i NoSQL. També us permet utilitzar HDInsight per crear clústers de Hadoop i analitzar les dades.

Funcionalitats d’Azure

A continuació, t’expliquem quins són alguns dels sectors en què es pot treballar amb Azure:

 • Atenció sanitària: per desenvolupar solucions per a una atenció sanitària proactiva i personalitzada.
 • Serveis financers: per atendre millor els clients, potenciar els empleats i optimitzar l’administració de riscos.
 • Govern: per desenvolupar solucions que protegeixin i millorin les vides dels ciutadans.
 • Venda al detall: per oferir experiències personalitzades, properes i senzilles en el procés de venda d’un producte.
 • Fabricació: per facilitar els processos de fabricació dels productes que necessita el mercat.

I aquests són només uns exemples, ja que Azure pot ajudar a desenvolupar aplicacions o serveis web per crear solucions per a qualsevol tipus de sector. Només cal tenir una bona idea i començar a desenvolupar-la.

Avantatges d’Azure per a empreses

Per acabar, per si encara no us hem convençut del tot del potencial que té Azure, a continuació, us expliquem alguns dels principals avantatges que té aquesta eina per a empreses:

 • Podeu utilitzar un únic inici de sessió per a Azure, Microsoft 365 i centenars d’aplicacions més.
 • És una eina completament segura amb el suport d’un equip d’experts que fan un compliment normatiu proactiu. El departament de tecnologia de la informació de la teva empresa no tindrà cap dubte a migrar tota la informació de l’entorn local a Azure, ja que incorpora un servei d’encriptat i xifrat per a les dades.
 • Et permet treballar al núvol híbrid: tant a l’entorn local com a diversos núvols.
  Pots crear les solucions que prefereixis i on vulguis, ja que és una eina de codi obert i accepta tots els llenguatges de programació i plataformes. En aquest sentit és molt còmode, perquè no hauràs d’aprendre res de nou.
 • Els treballadors de la teva empresa seran molt més productius gràcies a la cultura de col·laboració mitjançant el núvol.
 • L’anàlisi de dades és senzilla gràcies a que Azure ordena els algorismes i les categories de tota la informació recopilada.
 • Permet desenvolupar una cultura de cooperació basada en l’aprenentatge, l’optimització, les proves i els plans de millora.
 • Ofereix als desenvolupadors eines integrades, plantilles i serveis administratius que faciliten la compilació i la gestió d’aplicacions per a mòbils i web.

A més de tot això, cal afegir que només es paga pel que es fa servir, a través de la facturació per minut, per la qual cosa només estaràs invertint diners a Azure mentre allò que hagis desenvolupat estigui donant ingressos. I, per descomptat, un altre gran avantatge és que pertany a Microsoft, cosa que sempre és garantia de qualitat.

En definitiva, Azure és una plataforma on podràs desenvolupar qualsevol cosa que et puguis imaginar i amb totes les facilitats del món. Només és qüestió d’agafar una de les teves idees, començar a treballar-hi i experimentar amb la plataforma per veure tot allò que t’ofereix. A més, tens la possibilitat de crear un compte gratuït per provar-ho durant 30 dies sense cap compromís. I tu, has treballat mai amb Azure? Quina és la teva experiència? Explica’ns als comentaris!

 

Contáctanos

Servidores, consultoría informática, instalación de redes, mantenimiento informático y mucho más.

Más artículos