Com crear un sistema de xarxa d’impressores?

como crear sistema de red de impresoras
Comparte este artículo

Tenir configurat un sistema de xarxa d’impressores a l’oficina oa casa per connectar aquest dispositiu amb diversos ordinadors alhora és molt còmode i millora molt la productivitat del treball. Per això, en aquest article us expliquem com crear aquest sistema de xarxa d’impressores amb Windows 10. Anem allà!

Primers passos per crear una xarxa d’impressores

Aquest procés és molt senzill, així que no t’has d’agobiar. Simplement cal seguir una sèrie de passos i en qüestió de minuts tindràs llesta la teva xarxa d’impressores. En primer lloc, has d’anar al teu escriptori i fer clic amb el botó dret del ratolí per seleccionar l’opció de personalitzar.

Quan obriu la finestra, feu clic a ‘temes’ i seguidament a ‘configuració d’icones d’escriptori’. Quan s’obri la nova finestra, seleccioneu la casella de ‘xarxa’ i us donareu a aplicar ia acceptar. Finalment tanca totes les finestres que tinguis obertes.

Centre de xarxes i recursos compartits

El següent pas és dirigir-te al símbol del wifi que es troba a la barra de tasques per fer clic amb el botó dret i seleccionar ‘obrir centre de xarxes i recursos compartits’. Una altra manera d’arribar al mateix lloc és buscar-lo directament al cercador de la barra de tasques. Quan obriu la finestra, heu de seleccionar l’opció ‘canviar configuració d’ús compartit avançat’.

A la pantalla següent apareixerà desactivat per defecte, així que has d’activar la casella de detecció de xarxes i d’ús compartit de fitxers i impressores. També heu d’activar l’opció de fer servir el xifratge de 128 bits. Per acabar, l’opció d’activar l’ús compartit amb protecció per contrasenya només l’has de seleccionar si comparteixes una xarxa wifi amb persones desconegudes, si vius amb la teva família o amb persones de confiança no és necessari. Finalment, us heu de donar a “guardar canvis” i tancar la finestra.

Configurar la impressora des del PC

En cas que no tinguis cap impressora afegida a la teva xarxa, ho has de fer a través de l’opció Hardware i so del Tauler de Control. Allà faràs clic a ‘veure impressores i dispositius’ i finalment seleccionaràs la que tens a casa oa l’oficina.

Un cop fet això, ja podràs iniciar el procés per crear una xarxa d’impressores per tal que qualsevol ordinador pugui connectar-se a aquest dispositiu. Per a això hauràs de clicar amb el botó dret sobre la icona de la impressora i seleccionar ‘compartir’ al menú que es desplega. Després heu de triar ‘compartir aquesta impressora’ i ‘presentar treballs d’impressió en equip client’. Finalment, has de clicar a aplicar i acceptar.

Crear un grup de treball

Perquè cada equip tingui la possibilitat de connectar-se a la impressora, abans has de crear allò que s’anomena un grup de treball. Arribaràs a aquesta opció a través de ‘Configuració’ > ‘Xarxes i internet’ > ‘Grup llar’ o ‘Grup Treball’. Un cop en aquest punt, heu de crear un grup de treball nou seleccionant l’opció d’impressora. Per acabar, només et quedarà fer clic a següent, establir una contrasenya i donar-lo a acceptar.

Quan hagueu fet tots aquests passos, llavors podreu afegir la impressora a la resta dels equips. Per fer-ho, has d’accedir a ‘Panel de Control’ > ‘Dispositius i impressores’ > ‘Afegeix impressora nova’ > ‘Afegeix xarxa sense fil o Bluetooth’. Quan aparegui la icona de la impressora a la pantalla, llavors heu de seleccionar-la i fer clic a següent.

Finalment, per comprovar que tot el procés s’ha realitzat correctament, tan sols heu de provar a imprimir un document a la impressora des de diversos equips diferents. En cas que no sigui possible, hauràs de repetir el procés per veure què ha fallat.

Crear una xarxa de fitxers

Sabem que tot aquest procés per crear una xarxa d’impressores és molt molest, però un dels avantatges és que els dos primers apartats d’aquest article també serveixen per començar a crear una xarxa d’arxius. Per això, necessitem dur a terme el mateix procés en tots els equips on vols que els arxius es comparteixin.

Primer, has de fer clic dret sobre la carpeta que vols que es comparteixi en dos o més equips, al menú selecciones ‘propietats’ ia la finestra ‘compartir’. Un cop allà, cliques a “ús compartit avançat” ia la nova finestra marques la casella de “compartir aquesta carpeta”, li poses el nom que vols i li dónes a acceptar. Des d’aquest moment, quan modifiqueu qualsevol fitxer que estigui dins d’aquesta carpeta, també es modificarà a la resta dels ordinadors que pertanyin a aquesta xarxa de fitxers.

Avantatges d’usar una xarxa d’impressores i fitxers

Per acabar, vegem alguns dels avantatges més importants de fer servir una xarxa d’impressores i arxius, ja sigui a casa teva oa l’oficina:

  • Podràs treballar conjuntament amb companys de feina sense la necessitat d’enviar i reenviar fitxers per correu constantment.
  • Qualsevol persona pot imprimir un document en qualsevol moment en qüestió de segons sense necessitat de configurar la impressora cada cop o dhaver de canviar dordinador.
  • No hauràs de crear cap tipus de registre en un compte com sí que passa amb el correu electrònic o les diferents plataformes de núvol, sinó que podràs entrar cada dia sense haver de fer res especial.
  • No hauràs d’instal·lar cap aplicació, sinó que només calen els recursos que ja t’ofereix Windows 10 i que t’expliquem en aquest article.
  • Et permetrà estalviar temps, cosa que fa que la teva feina sigui més eficient i productiva.

Com veus, treballar amb un sistema de xarxa d’impressores i arxius és molt còmode i molt útil, ja que l’usaràs al teu dia a dia i t’estalviarà molt de temps. Uses un sistema com aquest? Quina és la teva experiència? Explica’ns als comentaris!

Contáctanos

Servidores, consultoría informática, instalación de redes, mantenimiento informático y mucho más.

Más artículos