Quins són els millors sistemes de backups?

sistemas de backups
Comparteix aquest article

Avui dia tendim a emmagatzemar una gran quantitat d’informació als nostres ordinadors, ja siguin fotos, arxius de treball o dades de tota mena. Això no obstant, això té el perill que en qualsevol moment els podem esborrar per accident o l’ordinador podria tenir algun problema pel qual els perdés. Per això, és summament important comptar amb un sistema de còpies de seguretat que faci còpies de seguretat cada cert temps per si un d’aquests accidents succeeix.

Aquestes còpies de seguretat es poden fer tant a un núvol on pugi tota la teva informació important oa un disc dur extern on puguis guardar les dades fora de l’ordinador. A més, cal destacar que el sistema de còpies de seguretat pot ser complet, és a dir, de tota la informació que tens a l’ordinador, o dels arxius que s’han canviat des de l’última vegada que realitzem la còpia, ja que els més antics els seguim conservant.

I ara que ja has entès què són els sistemes de backups i la importància que tenen, vegem alguns dels més recomanables que pots utilitzar. Continua llegint!

Programari de sistemes de backups

Aquests són els sistemes de backups que pots instal·lar al teu PC sense necessitat de tenir connexió a la xarxa.

Cobian Backup

Aquest és un programa que crea còpies de seguretat a l’ordinador, una xarxa local o un servidor FTP, amb suport SSL. A més, té la particularitat que consumeix molt pocs recursos, per la qual cosa es pot executar en segon pla sense que ho notis. Les còpies de seguretat es poden programar per dies, setmanes, mesos o fins i tot períodes de temps personalitzats. Fins i tot et permet protegir les còpies de seguretat amb una contrasenya per a més protecció.

Duplicati

Aquest sistema de backups emmagatzema còpies de seguretat encriptades i és multiplataforma, per la qual cosa la pots fer servir ja siguis usuari de Windows, Mac o Linux. Igual que altres programaris daquest tipus, Duplicati també és totalment gratis i té una interfície molt intuïtiva, fins i tot per als usuaris novells.

Paragon Backup & Recovery

És un programari que ofereix tot tipus de còpies de seguretat i que és compatible amb Windows, Mac i Linux. Té la particularitat que és compatible amb el sistema de fitxers Apple File System i que es poden fer còpies de seguretat en discs virtuals com VMware, Hyper-V o VirtualBox.

Uranium Backup

Un dels millors sistemes de backups a Uranium Backup, ja que és un programari totalment gratuït dirigit tant a particulars com a empreses amb què es poden fer tot tipus de còpies de seguretat. A més, es poden programar les còpies de seguretat per no haver de fer-les manualment. Finalment, també pots contractar una versió de pagament per ampliar-ne les funcionalitats.

Aomei Backupper Standard

Es tracta dun programa per a Windows des del XP fins al 10 que pot crear còpies de seguretat dels discos durs al complet. També es poden fer còpies parcials, fins i tot de fitxers solts, i restaurar-les si cal. En definitiva, és un sistema de còpies de seguretat que t’ofereix tot el necessari si ets un usuari domèstic.

Macrium Reflect

Aquest sistema de còpies de seguretat permet crear còpies de seguretat, imatges de disc i clonació, a més que pot recuperar arxius de forma senzilla. Així mateix, les còpies es poden fer en unitats locals, en xarxa o mitjançant USB. Finalment, cal destacar que té protecció contra atacs de randomware.

Allway Sync

Allway Sync és el sistema de còpies de seguretat perfecte per sincronitzar únicament els arxius que modifiques al teu ordinador, per la qual cosa t’estalviaràs tot el temps que comporta fer les còpies de seguretat i la quantitat d’espai que ocupa al disc dur. Encara que la versió gratuïta és més que suficient per a la majoria dels usuaris, també hi ha una versió de pagament per si vols fer ús de servidors FTP o WebDAV.

Sistemes de backups al núvol

Una altra solució pràctica que serveix per tenir còpies de seguretat és el núvol, on pots emmagatzemar la informació fora de l’ordinador, accedir-hi des de qualsevol lloc del món, encara que no tinguis el teu PC amb tu, i compartir fàcilment arxius amb qualsevol persona. A continuació, vegem alguns dels millors sistemes de backups al núvol.

OneDrive

OneDrive és un sistema de backups de Microsoft i és ideal per a Windows 10 i Windows 11. Ve integrat dins de Windows i es poden guardar els fitxers com si estiguessin dins una carpeta de l’ordinador. Ofereix 15 GB gratuïts i fins a 1 TB si sou usuaris d’Office 365.

Dropbox

Dropbox ofereix fins a 5 GB gratuïts, però si no en tens prou amb aquest emmagatzematge, pots triar entre diversos plans de pagament per menys de 20 euros al mes. A més, el seu ús és summament intuïtiu, ja que utilitzaràs les carpetes i els fitxers igual que si fossin els del teu ordinador.

Google Drive

Si teniu un compte de Gmail, teniu accés a un compte de Google Drive de 15 GB. També pots emmagatzemar les teves còpies de seguretat al disc dur i sincronitzar de manera local tot el que tens al núvol.

Mega

Ofereix 20 GB gratuïts només per registrar-te i compta amb un xifrat molt potent que impedeix que ningú no pugui accedir a les teves dades. A més, et val tant si tens Windows com Mac o Linux. Això sí, és una plataforma amb un consum considerable de recursos.

Com veus, hi ha una gran varietat de sistemes de backups per utilitzar tant al teu ordinador com al núvol. Només els has d’estudiar i triar el que millor encaixi amb la teva manera de treballar. Ja saps que les còpies de seguretat són fonamentals per protegir la informació que tens al PC, així que esperem que aquest article et sigui d’utilitat per conservar tots els teus fitxers, fotos, vídeos, música i tot allò és que és tan important per a tu .

Contacta'ns

Servidors, consultoria informàtica, instal·lació de xarxes, manteniment informàtic i molt més.

Més articles