Com protegir la wifi de la teva empresa

como proteger wifi de empresa
Comparteix aquest article

Protegir la wifi ha de ser sempre una de les principals accions de seguretat informàtica a la teva empresa, ja que la xarxa pot ser l’entrada de possibles atacs. Per això, en aquest article t’explicarem tots els detalls sobre els avantatges de fer-ho i alguns consells i accions de prevenció per protegir la wifi de la teva empresa. Anem allà!

Avantatges de tenir una xarxa wifi segura

Per tal de convèncer-te per protegir la wifi de la teva empresa, vegem alguns dels avantatges més importants de tenir una xarxa wifi segura:

 • No cal que l’ordinador estigui connectat a un cable, per això t’estalviaràs haver d’instal·lar-lo per les parets de tota l’oficina com passava antigament.
 • No cal preocupar-se tampoc per l’estat i el manteniment d’aquests cables.
 • S’evita l’ingrés de virus i codi maliciós que poden provocar danys a la infraestructura de comunicacions.
 • Arriba a tots els racons de l’oficina, sense dependre del lloc on estigui ubicat cada equip.
 • S’evita que una persona que estigui dins del rang d’acció de la wifi pugui dur a terme estratègies malicioses.
 • Instal·lar una xarxa wifi és molt més econòmic que tot el cablejat que cal posar.
 • S’evita que la xarxa quedi exposada davant de la possible sostracció de dades de l’empresa.

Com veus, són molts els avantatges de tenir una xarxa wifi segura a la teva empresa, així que no dubtis a seguir els consells que et donarem a continuació per aconseguir-la.

red wifi segura

Consells per protegir la wifi de la teva empresa

Ara sí, un cop estàs conscienciat sobre la importància de protegir la wifi de la teva empresa, vegem alguns consells pràctics que et seran molt útils:

 • No deixeu l’accés obert: el més recomanable és que la vostra xarxa es configuri amb un identificador de conjunt de serveis (SSID). Així, una mateixa xarxa sense fils pot tenir diferents accessos, per exemple, un per als visitants i un altre per als empleats, de manera que no tothom pot accedir a les dades de l’empresa.
 • Xifrar la xarxa sense fils: utilitza una contrasenya prou forta i complexa. Ha de contenir majúscules, minúscules, números i altres caràcters especials, de manera que la contrasenya sigui totalment única i impredictible.
 • Usar un servidor RADIUS: això es fa per portar un control més gran dels usuaris i evitar les claus compartides. Per això s’usa l’autenticació i l’autorització dels usuaris i un registre dels accessos, els privilegis, els filtres, etc.
 • Protegeix el rúter: a més de protegir la wifi, també cal dur a terme proteccions al mateix rúter, com ara actualitzar el microprogramari, utilitzar un xifratge correcte i canviar la clau d’accés al rúter.
 • Limitar el temps de connexió: així s’evita que la xarxa se saturi per excés de connexions i es redueix el temps en què està exposat. Una altra opció és cobrar als nostres clients per utilitzar internet al nostre negoci.
 • Canviar els valors de fàbrica: els atacants solen aprofitar la configuració inicial dels equips o del rúter, per la qual cosa per protegir la wifi de la teva empresa els pots modificar.
 • Actualitzar tots els equips: com més actualitzats estiguin tots els dispositius, menys vulnerables seran, ja que els pirates informàtics aprofiten aquests errors per atacar els equips.
 • Activa la protecció de tallafocs: encara que el rúter tingui un microprogramari que protegeixi la xarxa d’atacs externs, no sempre s’activa automàticament, així que heu d’habilitar les funcions de SPI o NAT.
 • Crea un filtrat MAC: això significa que es crea una llista dels equips que sí que tenen permès connectar-se a la xarxa, per la qual cosa serà impossible fer-ho per a algú que no estigui inclòs en aquesta llista.

En definitiva, tens moltíssimes solucions per protegir la wifi de la teva empresa. Per descomptat, no cal que implementis totes, però sí que en tinguis prou per tenir la tranquil·litat que la xarxa del teu negoci és totalment segura.

como proteger wifi empresa

Accions de prevenció davant d’un atac a la wifi de la teva empresa

Tots els consells que us hem explicat per protegir la wifi de la vostra empresa estan molt bé, però també cal tenir en compte algunes recomanacions que no tenen tant a veure amb la informàtica i que són essencials en qualsevol negoci. En primer lloc, moltes vegades les vulnerabilitats dels equips no les provoca algú extern, sinó un treballador de l’empresa fruit del seu desconeixement. Per això, és essencial que els empleats tinguin una educació informàtica mínima i establir polítiques de seguretat per evitar aquest tipus de situacions.

A més, davant de possibles vulnerabilitats dels equips del teu negoci, el millor és que tinguis còpies de seguretat, ja que molts atacs informàtics esborren arxius. Imagina’t: la feina d’anys pot desaparèixer en un moment, per això tenir la possibilitat de recuperar-los pot ser vital per a la teva empresa.

Per acabar, també és important que tots els membres de l’empresa usin el menys comú dels sentits: el sentit comú. Moltes vegades els atacs informàtics a les empreses tenen el seu origen en accions quotidianes que semblen no tenir cap perill, com ara clicar a l’enllaç maliciós d’un correu que s’ha rebut o descarregar un arxiu que en realitat és un codi maliciós. Segurament analitzant una mica el text del missatge es pugui intuir que no és una mica de confiança i així evitar que un virus infecti el teu ordinador.

Esperem que aquests consells i recomanacions per protegir la wifi de la teva empresa et siguin molt útils, ja que la ciberseguretat és un dels aspectes fonamentals en els negocis del present. Això sí, en el cas que ho necessitis, el més recomanable és que comptis amb els serveis d’un professional, ja que és un tema prou important per fer una inversió econòmica. Com hem vist, els riscos que pots estar corrent són massa per no prendre acció.

Contacta'ns

Servidors, consultoria informàtica, instal·lació de xarxes, manteniment informàtic i molt més.

Més articles