Sistemes de teletreball a les empreses

Sistemas de teletrabajo para empresas
Comparteix aquest article

El teletreball ha arribat per quedar-s’hi i moltes empreses han comprovat els molts beneficis que té tant per a l’empleat com per a l’ocupador. Per això, en aquest article t’explicarem tots els detalls sobre els sistemes de teletreball a les empreses. Continua llegint!

Avantatges del teletreball

Abans de començar a parlar sobre sistemes de teletreball, comentem els principals avantatges del teletreball, per si la teva empresa encara s’està plantejant implantar-lo:

  • Flexibilitat: els treballadors poden conciliar millor la vida personal i professional gràcies a no haver de desplaçar-se fins al lloc de treball i la flexibilitat d’horaris.
  • Estalvi: l’empresa no haurà de pagar un espai físic, llum, internet o aigua i el treballador no haurà de pagar el transport, a més a més del considerable estalvi de temps en els desplaçaments.
  • Productivitat: estar contents fa que els treballadors siguin més productius.
  • Integració: amb aquest sistema, persones que viuen molt lluny geogràficament o amb discapacitat són més fàcils de contractar.
  • Captació de talent: empreses més petites poden lluitar contra els sous de les grans companyies gràcies a oferir aquest tipus de feina.

En definitiva, el que és realment interessant és que el teletreball ha portat una nova forma de treballar amb uns avantatges que el treball presencial no pot oferir. És possible que una empresa no permeti el teletreball total, però sí que hi ha moltes companyies que ja estan optant per teletreballar un determinat nombre de dies a la setmana.

Quins sistemes de teletreball hi ha?

Ara sí, vegem quins són els principals sistemes de teletreball perquè treballar a distància sigui igual que si estiguessis a l’oficina presencialment. Pareu molta atenció!

Oficina virtual

L’oficina virtual és un espai virtual on es duen a terme totes les activitats del teu negoci igual que si treballessis presencialment, però sense acudir a unes instal·lacions físiques. Així, es pot mantenir la direcció fiscal, social i comercial de l’empresa al centre d’una gran ciutat, cosa que dóna molt bona imatge, però sense les despeses que això comporta.

A més, les oficines virtuals també inclouen serveis com recepció i emmagatzematge de correu, atenció a trucades telefòniques i presa de missatges. Així mateix, es pot fer ús de les instal·lacions físiques puntualment per a alguna reunió important.

A banda d’una imatge més professional, altres avantatges de tenir una oficina virtual són més privadesa, més capacitat d’expansió i la possibilitat d’externalitzar tasques, com la secretaria o la recepció de paquets. Per descomptat, també destaca el gran estalvi en costos per a l’empresa i la flexibilitat horària amb què poden treballar els empleats.

oficina virtual

Wifi corporatiu

El teletreball pot existir gràcies al fet que internet ho fa possible, per la qual cosa el wifi corporatiu és un dels elements fonamentals a tenir en compte. Perquè aquest sistema de teletreball es consideri wifi corporatiu ha de complir una sèrie de característiques que permetin a l’empleat treballar amb seguretat, ràpidament i de manera constant. Per començar, el wifi corporatiu ha de ser simètric, és a dir, que us ofereixi els mateixos megues de pujada que de baixada amb l’objectiu de poder treballar sense interrupcions en la connexió.

La segona qualitat d’un wifi corporatiu és que sigui redundant, cosa que significa que el servei no s’interromprà, ja que si cau per una via, seguirà dret per una altra ruta perquè puguis continuar treballant. Per descomptat, la seguretat és una altra característica indispensable en un bon wifi corporatiu per prevenir atacs de negació de servei i que tingui un firewall que et protegeixi.

També és característic d’un wifi corporatiu que puguis treballar amb aplicacions al núvol a gran velocitat. Per acabar, ha de ser una xarxa corporativa perquè estigui sempre disponible i no hagi de competir amb altres serveis residencials.

wifi corporativo

Connexions VPN

Un altre dels millors sistemes de teletreball són les connexions VPN (virtual private network). És una tecnologia que permet que diversos ordinadors es connectin a una xarxa privada a través d’Internet. Així, es garanteix la seguretat, la integritat i la confidencialitat d’aquests dispositius.

Quant al funcionament de les VPN, les dades que hi pertanyen s’encripten mitjançant una clau que no pot ser desxifrada per algú que no la tingui. A més, la VPN permet que la IP d’un dispositiu no sigui visible, sinó que portarà la IP de la VPN.

Aquesta xifra protegeix els dispositius de l’empresa de possibles robatoris de dades personals, informació de comptes i claus bancàries o publicitat no desitjada. D’aquesta manera, els treballadors d’una empresa poden connectar-se a la VPN, on tenen accés a informació i recursos que només poden veure, des de diferents ubicacions.

vpn

Serveis al núvol

Els serveis al núvol o cloud computing és l’últim sistema de teletreball que veurem en aquest article. Es tracta d’un lloc virtual on es poden emmagatzemar arxius, enviar per email arxius adjunts molt pesats o utilitzar diferents programes de programari en línia.

El més interessant dels serveis al núvol per a empreses és que presenten nombrosos avantatges. Una és la reducció de costos, ja que es prescindeix de grans inversions en infraestructures tecnològiques i llicències de programari. A més, s’aconsegueix una gran seguretat i fiabilitat de la informació, ja que totes les dades romandran intactes, encara que els dispositius no funcionin correctament.

D’altra banda, aquesta tecnologia sempre s’actualitza automàticament sense que tu hagis de fer res i és un sistema de teletreball ideal, ja que tots els treballadors poden accedir al núvol des de casa, cosa que afavoreix la flexibilitat laboral i l’organització del treball. .

En conclusió, els sistemes de teletreball fan que treballar a distància sigui més fàcil. Pots triar un dels que hem comentat al llarg de l’article o els quatre, ja que són compatibles els uns amb els altres. Només heu d’anar provant quins et funcionen millor per a la bona organització de l’empresa. Al cap ia la fi, l’objectiu és que l’empresa funcioni igual teletreballant que si estiguéssiu a l’oficina.

servicios en la nube

Contacta'ns

Servidors, consultoria informàtica, instal·lació de xarxes, manteniment informàtic i molt més.

Més articles